Να ανακόψουμε την επίθεση του κράτους στις ζωές των αιχμαλώτων πολέμου

Σχετικά με τον αγώνα του Ντίνου Γιαγτζόγλου

Τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 2017, συλλαμβάνεται σε επιχείρηση της «αντιτρομοκρατικής» ο αναρχικός σύντροφος Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης τραυματίζεται από τους μπάτσους. Εις βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων σε διάφορα υψηλόβαθμα στελέχη του καθεστώτος αλλά και του δέματος που εξερράγη στα χέρια του πρώην αρχιτραπεζίτη και πρωθυπουργού της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο. Του απαγγέλλονται επίσης κατηγορίες με βάση διάφορα ευρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του και στο εσωτερικό του σπιτιού από το οποίο βγήκε.

Αμέσως μετά τη σύλληψη, άπαντα τα καθεστωτικά μίντια σπεύδουν να τον καταδικάσουν, λόγω της βαρύτητας των κατηγοριών αλλά και καθ’ υπόδειξη της «αντιτρομοκρατικής». Ο σύντροφος προφυλακίζεται και μεταφέρεται στις φυλακές Λάρισας απομακρύνοντας τον από το συγγενικό, φιλικό αλλά και πολιτικό/συντροφικό του περιβάλλον. Ο σκοπός αυτής της μεταγωγής, όπως και άλλων τόσων σε πληθώρα πολιτικών κρατουμένων, ήταν να απομονώσει τον σύντροφο.

Έτσι, την 21η Φεβρουαρίου 2018 ξεκινά απεργία πείνας, ενώ βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού για την εκδίκαση άλλης υπόθεσης, με μοναδικό του αίτημα τη μεταγωγή του κοντά στον τόπο κατοικίας του, δηλαδή να παραμείνει στον Κορυδαλλό.

Τις πρώτες ημέρες της απεργίας πείνας του συντρόφου και συγκεκριμένα την 24η Φεβρουαρίου εισβάλλουν μπάτσοι στο κελί του, στην Α’ πτέρυγα και τον παίρνουν βίαια και τον τραυματίζουν, αφού ο σύντροφος αντιστάθηκε, για μεταγωγή στη Λάρισα.

Την ίδια μέρα, λόγω της βίαιης μεταγωγής ενός απεργού πείνας, καταλαμβάνονται πτέρυγες του Κορυδαλλού, με ξεκάθαρα συγκρουσιακά χαρακτηριστικά και μόνο αίτημα την άμεση επιστροφή του συγκρατούμενου τους στις φυλακές Κορυδαλλού.

Παράλληλα, ο Ντίνος Γιαγτζόγλου ως άμεση απάντηση στα παραπάνω γεγονότα, την 25η Φεβρουαρίου ξεκινά και απεργία δίψας. Μετά από πέντε ημέρες σε απεργία δίψας και εννιά σε απεργία πείνας και με την κατάσταση της υγείας του να είναι αρκετά επιβαρυμένη το αίτημα ικανοποιείται και η μεταγωγή έχει προγραμματιστεί για τις 10 Απρίλη 2018.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της απεργίας πείνας και δίψας ο σύντροφος δεν ήταν μόνος. Είχε μαζί του ένα πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης σε πανελλαδικό επίπεδο το οποίο έκανε αρκετές κινήσεις αλληλεγγύης. Με την παρουσία του στο νοσοκομείο της Λάρισας, με τις παρεμβάσεις συγκεντρώσεις έξω από το υπουργείο δικαιοσύνης, με καταδρομικές επιθέσεις στους χώρους των αφεντικών, με εμπρηστικές ενέργειες έκανα σαφές ότι στον πόλεμο που μαίνεται θα απαντάμε με όλους τους τρόπους στο κράτος και τα τσιράκια του.

Λευτεριά στον σύντροφο Ντίνο Γιαγτζόγλου, με νου, ψυχή και σώμα πάντα στον αγώνα.

καρόσι

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *