Για την Νάντια Λιότσε

Δημοσιεύουμε αποσπάσματα κειμένου των Τορινέζων Προλετάριων για την Κόκκινη Διεθνή Αλληλεγγύη και της Συλλογικότητας Ενάντια στην Καταστολή για την Κόκκινη Διεθνή Αλληλεγγύη, που στάλθηκε από την Κόκκινη Βοήθεια (Ιταλίας).

Για την Νάντια Λιότσε, φυλακισμένο μέλος των Ερυθρών Ταξιαρχιών-Μαχόμενο Κομμουνιστικό Κόμμα με ποινή ισόβιας κάθειρξης, γράψαμε στο τεύχος Νο1 (Δεκ. 2017).

Η συντρόφισα δικαζόταν στις 24 Νοέμβρη 2017 εξαιτίας των διαμαρτυριών της ενάντια στους περιοριστικούς όρους του ιταλικού “τρομονόμου” 41bis. Η αντίσταση και η πολιτική και ιδεολογική δύναμη, εδώ και χρόνια, της Νάντια όπως και των συντρόφων της Ρομπέρτο Μοράντι και Μάρκο Μετζασάλμα (που υπόκεινται στο ίδιο καθεστώς σαν μέλη των Ε.Τ.-Μ.Κ.Κ.) έχουν βρει υποστήριξη στους κόλπους του ανταγωνιστικού κινήματος. Πρόκειται για μια μακροχρόνια υποστήριξη, που συνεχίστηκε με τη συμμετοχή συντρόφων/σών, από την Ιβρέα έως το Παλέρμο, την ημέρα της δίκης, στις 24 Νοέμβρη, στο δικαστήριο της Ακουίλα και μπροστά στις φυλακές.

Η λυσσασμένη επίθεση του κράτους ενάντια στους συντρόφους/σες με στόχο να τους απομονώσει στα “κελιά – τάφους”, επεκτείνεται και στους αλληλέγγυους. Τον Φλεβάρη και Μάρτη 2018 απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε 31 αλληλέγγυους, σε σύνολο 80 αλληλέγγυων, που συμμετείχαν σε συγκέντρωση στη διάρκεια της δίκης. Η κατηγορία ήταν συμμετοχή σε “μη αδειοδοτημένη διαδήλωση”. Πρόκειται, φανερά, για άλλη μία προσπάθεια εκφοβισμού των κινητοποιήσεων, ενόψει της επόμενης δίκης που θα γίνει στις 4 Μάη 2018.

*Συνεχίζουμε να δυναμώνουμε αυτόν τον αγώνα και την αλληλεγγύη. Να κοντράρουμε την καταστολή στην πιο προχωρημένη μορφή της, επειδή τροφοδοτεί με φόβο .

*Να κάνουμε αυτόν τον αγώνα μια ευκαιρία ενότητας και ενιαίου μετώπου, διαδίδοντάς τον παντού όπου παρεμβαίνουμε. Σήμερα είναι προφανής η άσκηση βίας ενάντια σε κάθε αγωνιζόμενο και ιδιαίτερα στον μετανάστη προλετάριο. Οι φασιστο-ρατσιστικές ομάδες είναι βοηθητικές της αστυνομίας και των θεσμών.

*Να οργανωθούμε ενιαίο-μετωπικά ενάντια στην ένταση της καταστολής και της στρατικοποίησης, διότι είναι μία ζωτική συνθήκη για την ίδια την ανάπτυξη των αγώνων και την επιβίωση πολλών προλετάριων και στρατευμένων συντρόφων.

– 41 bis= ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ! Ενάντια στον 41 bis!

– Να υπερασπιστούμε τους φυλακισμένους της ταξικής πάλης

– Να προωθήσουμε την ταξική και στρατευμένη αλληλεγγύη

– Ενότητα στους αγώνες- Ενότητα ενάντια στην καταστολή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *