Από το Μνημόσυνο για τα “θύματα της τρομοκρατίας” στο όραμα του Κ. Μητσοτάκη

Στις 21 Ιανουαρίου τελέστηκε στην Αθήνα το ετήσιο μνημόσυνο για τα «θύματα της τρομοκρατίας» από το «Σύλλογο Αλληλεγγύης για τα θύματα της τρομοκρατίας Θάνος Αξαρλιάν». Με αφορμή αυτό ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε συνέντευξη στην ανεπίσημη εκπρόσωπο τύπου της ΕΛΑΣ την αυτοαποκαλούμενη δημοσιογράφο Μίνα Καραμήτρου. Πριν προχωρήσουμε στην ουσία της συνέντευξης και τα όσα είπα ο Κ. Μητσοτάκης δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στο ρόλο που έχει παίξει και παίζει ο «σύλλογος αλληλεγγύης για τα θύματα της τρομοκρατίας Θάνος Αξαρλιάν», όπου επί της ουσίας το αθώο θύμα μιας άτυχης ενέργειας της Ε.Ο. 17Ν χρησιμοποιείται ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ, προκειμένου να απενοχοποιήσουν και να ξεπλύνουν όσους βρέθηκαν στο στόχαστρο της οργάνωσης. παράλληλα στόχος είναι να αποπολιτικοποιήσουν την δράση και τις ενέργειες της οργάνωσης, αφού πρόκειται για «κοινούς πορωμένους εγκληματίες». Καταρχήν είναι προσβλητικό για την μνήμη του Αξαρλιάν να τον ταυτίζουν με καθάρματα όπως ο σταθμάρχης της CIA Γουέλς, ο βασανιστής Μάλλιος, ο Αμερικανός διπλωμάτης Τσάντες, ο βιομήχανος Μποδοσάκης – Αθανασιάδης κλπ. Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε να υπάρχει σύλλογος στο όνομα του Μάλλιου ή του Γουέλς και κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας να ευαισθητοποιούνται γύρω από αυτό.

Βέβαια, η οικογένεια Μητσοτάκη είναι συνηθισμένη να αντλεί πολιτική υπεραξία γύρω από τα «θύματα της τρομοκρατίας». Εδώ, η αδερφή του Κ. Μητσοτάκη, Ντόρα Μπακογιάννη έχτισε την πολιτική της καριέρα εκμεταλλευόμενη στο έπακρο την εκτέλεση του συζύγου της και δεν ήταν η μόνη από την φαμίλια. Η οικογένεια Μητσοτάκη, σε αγαστή συνεργασία με τις πρεσβείες των ΗΠΑ και της Αγγλίας, βρίσκετε στην πρώτη γραμμή ενός βρώμικου πολέμου απέναντι στις ένοπλες επαναστατικές οργανώσεις, στα μέλη τους, στους πολιτικούς κρατούμενους, στα πιο μαχητικά κομμάτια του επαναστατικού κινήματος. Θέλει περίσσιο θράσος να μιλάνε για «θύματα τρομοκρατίας» αυτοί που ευθύνονται για την σημερινή κοινωνική εξαθλίωση, για τις αυτοκτονίες, τους άστεγους, για την κατάσταση που έχουν περιέλθει εκατομμύρια εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.

Ως προς την ουσία της συνέντευξης, ο Κ. Μητσοτάκης για άλλη μια φορά εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για την 48ωρη άδεια που πήρε ο Δ. Κουφοντίνας. Ενόψει και της αίτησης του για νέα άδεια, αναφέρθηκε αναλυτικά στο όραμα του ως προς το πώς αντιλαμβάνεται το δόγμα νόμου και τάξης που θα ήθελε να υλοποιήσει αν αναλάβει ποτέ την πρωθυπουργία της χώρας. Ειδικά για την αντιμετώπιση των πολιτικών κρατουμένων, εξήγγειλε την επαναφορά των φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ και την περιστολή του όποιου δικαιώματος έχει κατακτηθεί από τους πολιτικούς κρατούμενους. Το δικαίωμα των αδειών, των επισκεπτηρίων, της επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, της συγγραφής κειμένων ή βιβλίων είναι υπο κατάργηση σύμφωνα με τον Μητσοτάκη. Εξαιρέσεις ονειρεύεται και για αποφυλακίσεις, όπου ανάμεσα στα άλλα, τις συνδέει και με την απαίτηση για δημόσιες δηλώσεις μετάνοιας που πρέπει να γίνουν από την πλευρά των πολιτικών κρατουμένων, εμπνεόμενος από την εμφυλιακή και μετεμφυλιακή στρατηγική του κράτους στο να εξοντώσει πολιτικά και φυσικά τον εσωτερικό εχθρό. Με την έννοια του εσωτερικού εχθρού ο Κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ βλέπουν όσους αγωνίζονται ξεπερνώντας τα επιτρεπτά όρια της αστικής νομιμότητας.

Στην ίδια συνέντευξη εκτενή αναφορά έγινε στο «άβατο» των Εξαρχείων, όπου σε μία προσπάθεια να εγείρει τα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας για άλλη μια φορά αναφέρθηκε στη μηδαμινή απόσταση που χωρίζει την όποια συγκρουσιακή πρακτική από την ένοπλη πάλη, όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν απέχει πολύ μια μολότοφ από ένα καλάσνικοφ».

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Κ. Μητσοτάκη όποιος αντιστέκεται στις επιλογές του κράτους και του κεφαλαίου είναι εν δυνάμει «τρομοκράτης» και θα πρέπει να κατασταλεί με κάθε μέσο. Γι΄αυτό και ο Κουφοντίνας δεν πρέπει να ξαναπάρει άδεια, δεν πρέπει να αποφυλακιστεί κάτι που θα έπρεπε να είχε προβλέψει ο νομοθέτης για κάτι τέτοιους «τύπους» ειδικά αν δεν κάνουν δηλώσεις μετάνοιας, γράφουν κείμενα για τον ένοπλο αγώνα και σύμφωνα με τον Μητσοτάκη αποτελούν παράδειγμα για τις «εκκολαπτόμενες» γενιές τρομοκρατών

Όσο για τα Εξάρχεια, το όραμά του περιλαμβάνει την εμπορική ανάπλαση της περιοχής σε συνδυασμό με την επαναφορά της ομάδας Δέλτα και μιας αυξημένης αστυνόμευσης σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η «κοινωνική ειρήνη» και η κερδοφορία στην περιοχή.

Η καλλιέργεια κλίματος φόβου και τρόμου ανάμεσα στους πολίτες για τον Κ. Μητσοτάκη και την ΝΔ αποτελούν μονόδρομο και το κύριο αντιπολιτευτικό χαρτί τους, το μόνο που τους έχει μείνει να «πουλήσουν» είναι «ασφάλεια, νόμο και τάξη», μιας και σε οικονομικό επίπεδο δεν έχουν να προτείνουν κάτι διαφορετικό από αυτό που ήδη η σημερινή κυβέρνηση Σύριζα –ΑΝΕΛ υλοποιεί. Οι απαιτήσεις τους διεθνούς και ντόπιου κεφαλαίου εκπληρώνονται στο ακέραιο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι, κατά την διάρκεια της συνέντευξής του, στην Θεσσαλονίκη εξελισσόταν ένα εθνικιστικό συλλαλητήριο με την συμμετοχή στελεχών και μελών της ΝΔ σε αγαστή συνεργασία με ακροδεξιούς και φασιστικούς κύκλους. Όπου αποτέλεσμα είχε τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia με την ανοχή και την κάλυψη της αστυνομίας. Βέβαια τα φαινόμενα ανομίας για τον Κ. Μητσοτάκη υπάρχουν, μόνο ως προς τον πραγματικό εσωτερικό εχθρό των συμφερόντων που έχει ταχθεί να υπηρετήσει.

ΥΓ 1 : Σε αυτήν την συνέντευξη, επιτέλους, ο μικρότερος πολιτικός κρατούμενος (6 μηνών) την περίοδο της δικτατορίας, Κ. Μητσοτάκης, αποκάλυψε μια κρυφή πλευρά του σκοτεινού του εαυτού που δεν είναι άλλη από το να επισκέπτεται και να περνάει την ώρα του σε κλούβες των ΜΑΤ μετά τα μεσάνυχτα.

ΥΓ 2 : Κατανοούμε την αγωνία της υποτιθέμενης δημοσιογράφου, όπως αυτή εκφράστηκε στην τελευταία της ερώτηση για τα ειδικά μισθολόγια των σωμάτων ασφαλείας όπου επι της ουσίας ρώτησε: «Τελικά με τον μισθό του άντρα μου τι θα γίνει θα πάρει αύξηση;» Να της δώσουμε μια συμβουλή: αν δεν πάρει αύξηση ο μπάτσος, ας περάσει η ίδια από τα ταμεία της ΝΔ, όλο και κάτι θα «τσιμπήσει».

Γ.Α – Ν.Π

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *