ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 9 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ

Στις 28 Νοεμβρίου, λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Τ. Ερντογάν στην Αθήνα, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία πραγματοποίησε συντονισμένη επιχείρηση σε δύο σπίτια στο Ν. Κόσμο και σε ένα στην Καλλιθέα, και προχώρησε στη σύλληψη 9 Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών-πολιτικών προσφύγων. Κατά την σύλληψή τους ξυλοκοπήθηκαν άγρια και, αφού οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, βασανίστηκαν από τους αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για αρκετές ώρες.

Τα μη επιλήψιμα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες θα αφήσουν πολύ γρήγορα έκθετα τα συντονισμένα και καθ’ υπόδειξη σενάρια των καθεστωτικών μέσων ενημέρωσης, που μιλούσαν για χτύπημα που απετράπη και στόχο είχε τον Τούρκο πρόεδρο.

Την επόμενη μέρα, στα δικαστήρια της Σχ. Ευελπίδων, με εμφανή τα σημάδια από τα βασανιστήρια που είχαν υποστεί αλλά και με τα κεφάλια σηκωμένα ψηλά, φωνάζοντας συνθήματα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για να απολογηθούν. Αρνήθηκαν όλες τις αποδιδόμενες κατηγορίες και, αφού κρίθηκαν προφυλακιστέοι, διασκορπίστηκαν εντελώς εκδικητικά σε οκτώ διαφορετικές φυλακές, προφανώς σε μια προσπάθεια να τους κάμψουν το ηθικό και να δυσκολέψουν την επικοινωνία μεταξύ τους.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως οι συγκεκριμένες συλλήψεις αποτελούν δώρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν. Η παραγωγή ψευδών σεναρίων από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, που έκαναν λόγο για υποτιθέμενο χτύπημα, αποτελεί ουσιαστικά προσπάθεια αναβάθμισης του ίδιου δώρου.

Η συγκυβέρνηση δεν κάνει άλλο από το να συνεχίζει τις τακτικές επιλογές του προκατόχου της, Σαμαρά, υπηρετώντας πιστά το δόγμα για την παγκόσμια τάξη και ασφάλεια. Στοχεύει κατασταλτικά σε κάθε μορφή οργανωμένης αντίστασης που θέτει υπό αμφισβήτηση το μονοπώλιο της βίας του κεφαλαίου και της αστικής τάξης, ενώ, ταυτόχρονα, επιδιώκει να ισχυροποιηθεί διαπραγματευτικά στο τραπέζι της εξωτερικής της πολιτικής. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε πως η επαναστατική οργάνωση DHKPC συμπεριλήφθηκε στη λίστα των οργανώσεων που χαρακτηρίζονται ως τρομοκρατικές, επί των ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι στοχοποιήσεις και οι διώξεις των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών, οι καταχρηστικές κατά παραγγελία προφυλακίσεις τους, οι εγκληματικές αποφάσεις έκδοσης και παράδοσης τους, η στοχοποίηση αυτών και των οικογενειών τους με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους, μπορεί σαν πρακτικές να απέχουν παρασάγγας από τις αξίες και τις θέσεις της αριστεράς, εντάσσονται όμως και εναρμονίζονται απόλυτα με τις πολιτικές της αστικής τάξης που προασπίζεται τα συμφέροντα της, είτε με την απόλυτη καταστολή μέσω φασιστικών καθεστώτων, είτε μέσω των νόμων της αστικής δημοκρατίας.

Στις 22 Ιανουαρίου, σε μια συντονισμένη επιχείρηση στις φυλακές όπου κρατούνται οι αγωνιστές, τους απέσπασαν, παρά τη θέλησή τους και με βίαιο τρόπο, δείγμα γενετικού υλικού, με την ανοχή, και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις, με την συνδρομή της υπηρεσίας.

Παρόλο που το τμήμα της ΔΑΕΕΒ που είναι επιφορτισμένο με τη λεγόμενη εξωτερική τρομοκρατία, είναι διαφορετικό απ’ αυτό που ασχολείται με την καταστολή των εγχώριων αριστερών και αναρχικών οργανώσεων, οι μέθοδοι και οι τακτικές που ακολουθούν είναι ίδιες. Ανώνυμα τηλεφωνήματα και πηγές που δεν κατονομάζονται αποτελούν την κάλυψη για τις στημένες σκευωρίες, που οδηγούν στις μεγάλες επιτυχίες της εν λόγω υπηρεσίας. Έτσι, και στην περίπτωση της συγκεκριμένης επιχείρησης, η πρωτογενής πληροφορία που οδήγησε στις συλλήψεις των συγκεκριμένων ατόμων είναι ένα ανώνυμο τηλεφώνημα.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία αποτελεί ουσιαστικά μια υπηρεσία “πασπαρτού”. Δεν λειτουργεί μονάχα σαν εργαλείο της εκάστοτε κυβέρνησης για τις προεκλογικές της ανάγκες, αλλά λειτουργεί και ως εργαλείο εξωτερικής της πολιτικής και διπλωματικών σχεδιασμών.

Οι 9 αγωνιστές δεν είναι μόνοι τους και η αλληλεγγύη μας, τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών, οφείλει να θεωρείται δεδομένη. Η έμπρακτη αλληλεγγύη προς αυτούς αποτελεί ουσιαστικά μέρος του ίδιου του αγώνα ενάντια στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό. Η παρουσία αρκετών Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών της επαναστατικής αριστεράς σε δράσεις και εκδηλώσεις του αναρχικού κινήματος τα τελευταία χρόνια πιστοποιεί την αμφίδρομη αυτή σχέση και κεφαλαιοποιείται στο κοινό μέτωπο αγώνα για την απελευθέρωση από τα δεσμά του κεφαλαίου και της αστικής τάξης .

Στις 30 Ιανουαρίου ξεκίνησε να εκδικάζεται στο Εφετείο Αθηνών η υπόθεση για την έκδοση δύο εκ των συλληφθέντων (S.N. OZPALAT, MEHMET DOGAN) και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Στις 8 Μαρτίου, ο HALIL DENIR, επίσης συλληφθέντας, θα οδηγηθεί στην Μυτιλήνη προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση που σχετίζεται με τον εντοπισμό οπλισμού από τις αρχές σε φουσκωτό σκάφος στις 30-7-13 στη Χίο. Τότε είχε πραγματοποιηθεί μεγάλη κατασταλτική επιχείρηση σε Αθήνα, Χίο, Κόρινθο, Λουτράκι, Θεσ/νίκη, ενώ είχε γίνει και έφοδος στα γραφεία της επιτροπής αλληλεγγύης πολιτικών προσφύγων της οδού Τζαβέλα στα Εξάρχεια.

Οι εννιά συλληφθέντες έχουν καταθέσει αίτημα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με το οποίο ζητάνε τη μεταγωγή και των εννιά αγωνιστών στις φυλακές Κορυδαλλού, ώστε να καταστεί εφικτή η επικοινωνία τους τόσο με τους δικηγόρους, όσο και μεταξύ τους. Είναι αίτημα μείζονος σημασίας και είναι απαραίτητη η προώθησή του με κάθε τρόπο.

Κώστας Σακκάς

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *