Σε απεργία πείνας οι σύντροφοι Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτης

Οι σύντροφοι Ν. Μαζιώτης και Π. Ρούπα, μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 11 Νοεμβρίου διεκδικώντας:

  • Να αποσυρθεί το άρθρο 11 του νέου ΣΚ. Να μην επανέλθει το καθεστώς φυλακών τύπου Γ΄.
  • Να βγει άμεσα ο Ν. Μαζιώτης από την απομόνωση.
  • Να εισαχθεί ρύθμιση στον Σ.Κ. για την ελαστικοποίηση του ωραρίου των επισκεπτηρίων.
  • Να υπάρχει ειδικός χώρος επισκεπτηρίων για συνάντηση γονέων με τα παιδιά τους και, όταν η συχνότητα των συναντήσεων είναι σπάνια, να αυξάνεται ανάλογα ο χρόνος.
  • Το επισκεπτήριο με το παιδί τους να διαρκεί τουλάχιστον 3 ώρες και μεταξύ τους 2 ώρες.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας, με εισαγγελική εντολή, οι σύντροφοι τουλάχιστον 2 φορές έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο για ακούσια νοσηλεία, με τους ανθρωποφύλακες να χρησιμοποιούν ακόμα και βία απέναντι στους απεργούς, αφού οι ίδιοι αρνήθηκαν να υπακούσουν σε μια εντολή που είναι παντελώς παράνομη. Το γεγονός κατήγγειλαν και οι γιατροί του νοσοκομείου. Όταν έκλεινε η ύλη της εφημερίδας, πληροφορηθήκαμε ότι, μετά την ικανοποίηση των αιτημάτων που είχαν σχέση με τα επισκεπτήρια τόσο μεταξύ των συντρόφων όσο και με το παιδί τους, έγινε δεκτό και το αίτημα να μεταφερθεί ο Μαζιώτης σε πτέρυγα γενικού πληθυσμού και πιο συγκεκριμένα στην 5η. Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, συμπληρώνοντας 35 μέρες απεργίας πείνας, ο Ν. Μαζιώτης διέκοψε την απεργία προσωρινά, ενώ η Π. Ρούπα συνεχίζει έως ότου εξασφαλιστεί ότι θα τηρηθεί η συμφωνία για μεταφορά του Μαζιώτη χωρίς περιορισμούς και απομονώσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *