Λόγια Σταράτα

Για τη 2ήμερη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα

Λύσσαξε το Μητσοτακέικο – Μπακογιαννέικο (κι οι συνοδοιπόροι τους Πασόκοι, Ποταμίσιοι, Καμίνηδες και ΜΜΕ) για τη 2ήμερη άδεια που πήρε ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Θρασύτατοι, ζητούσαν να καταστρατηγηθεί το νομοθετικό πλαίσιο που οι ίδιοι είχαν ψηφίσει, ότι, δηλ., και οι ισοβίτες μετά 8 χρόνια φυλακής δικαιούνται άδειας. Κι ο Δημήτρης πήρε άδεια για 2 μέρες μετά από 15! Γιατί; διότι “δεν συννεμορφώθει προς τας υποδείξεις” (έτσι έλεγαν στη Χούντα μπάτσοι και δικαστές) : “δεν έδειξε μεταμέλεια” και “δεν αποκήρυξε το παρελθόν του”. Έτσι προσπαθεί η κρατική μηχανή και οι πολιτικοί εκφραστές της να τσακίσουν όσους δεν αποκηρύσσουν τα πιστεύω τους και την ίδια τη ζωή τους, για μια άδεια.

Άντε, Δημήτρη, και στη 2η άδεια του Γενάρη του 2018, για να πάθουν συγκοπή οι Αδώνηδες, Μητσοτάκηδες κι όλο το κακό συναπάντημα…..

Κι ο Σύριζα;

Νίπτει τας χείρας του, σαν άλλος Πόντιος Πιλάτος. “Δεν είδα, δεν ξέρω”, ανακαλύπτοντας την «ανεξαρτησία» της δικαστικής εξουσίας, προσπαθώντας να κρατήσει αποστάσεις από τους «τρομοκράτες». Τους ίδιους, που όταν ήταν αντιπολίτευση έτρεχε να τους «υπερασπιστεί» πίσω από τα κινήματα αλληλεγγύης, για να μαζέψει ψηφαλάκια. Ανέξοδα λόγια τότε, το αληθινό πρόσωπο τώρα. Ξεφτίλες…

Πας να υποστηρίξεις το δίκιο σου; Συλλαμβάνεσαι!

Μετά από πίεση της Τρόικας για ν’ αρχίσουν οι πλειστηριασμοί (κατοικιών, καταστημάτων, κα), ώστε η οικονομία να περάσει την 3η αξιολόγηση, τρεις υπουργοί αποφάσισαν ότι όσοι/ες παρακωλύουν τις διαδικασίες στα Ειρηνοδικεία θα περνάνε από δίκη όχι “κατ’ έγκλιση”, όπως γινόταν μέχρι τώρα,(δηλ, μετά από μήνυση πχ συμβολαιογράφων), αλλά με “αυτόφωρη διαδικασία”. Δηλαδή : άμεση σύλληψη, αυτόφωρο, δίκη και, πιθανόν, φυλάκιση. Το κράτος, για άλλη μία φορά, δείχνει τα δόντια του, αυξάνοντας το κατασταλτικό οπλοστάσιό του.

Αυτοί/ες που θα πάνε να παρακωλύσουν τη διαδικασία με στόχο την ακύρωση των πλειστηριασμών δεν είναι, βέβαια, οι μεσο-αστοί κι οι μεγαλο-αστοί των βορείων προαστίων (που η τύχη της περιουσίας τους ποσώς μας ενδιαφέρει), αλλά, ιδίως, οι βιοπαλαιστές.

Κατά τα άλλα η κυβέρνηση είναι αριστερή, κι ο γάιδαρος πετάει….

Υ.Γ. Παραθέτουμε φωτογραφία του Καρανίκα (σύμβουλου στρατηγικού σχεδιασμού του Τσίπρα) όταν κολλούσε αφίσα ενάντια στους πλειστηριασμούς. Κωλοτούμπας κι αυτός όπως το αφεντικό του.

ΜαΜα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *