Ενημερώσεις από δίκες – Δεκέμβριος 2017

ΕΦΕΤΕΙΟ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΣΠΦ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΣΥΝΤΡΌΦΩΝ

Στις 20 Απρίλη ξεκίνησε το εφετείο των υποθέσεων της ΣΠΦ και άλλων αναρχικών συντρόφων. 22 αναρχικοί σύντροφοι βρέθηκαν στα έδρανα του δικαστηρίου, αφού δικάζονται όλα τα πρωτόδικα δικαστήρια που έχουν γίνει για την υπόθεση του Χαλανδρίου τα οποία είναι από μόνα τους τρία. Δικάζονται οι συλλήψεις στη Νέα Σμύρνη τον Δεκέμβρη του 2010, η υπόθεση των δεμάτων βομβών, οι συλλήψεις των πέντε μελών της ΣΠΦ τον Μάρτη του 2011 στον Βόλο, η συμπλοκή στην Πεύκη και οι συλλήψεις για τη ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης.

Στο εφετείο αυτή την περίοδο έχει ξεκινήσει να εξετάζεται η συμπλοκή στην Πεύκη. Πρωτόδικά είχε καταδικαστεί ο σύντροφος Θ. Μαυρόπουλος σε κάθειρξη 27 ετών και 8 μηνών (κατά συγχώνευση 25 χρόνια) και ο σύντροφος Γ. Μιχαηλίδης σε 13 χρόνια.

 

ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτήν την περίοδο είναι σε εξέλιξη δίκες που αφορούν την δράση του Επαναστατικού Αγώνα. Πιο συγκεκριμένα:1) Στις 5 Μαΐου ξεκίνησε η δίκη που αφορά την βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος όπου κατηγορούμενη είναι η Π. Ρούπα μέλος του ΕΑ

2) Τη Δευτέρα 2/10 ξεκίνησε το εφετείο της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα (βομβιστική επίθεση στην τράπεζα της Ελλάδος – απαλλοτριώσεις τραπεζών – συμπλοκή στο Μοναστηράκι). Κατηγορούμενοι είναι τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα και οι σύντροφοι Αντώνης Σταμπούλος και Γιώργος Πετρακάκος.

Οι συνεδριάσεις αυτών των δικαστηρίων έχουν σταματήσει επειδή οι σύντροφοι Ν. Μαζιώτης και Π. Ρούπα έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 11 Νοεμβρίου.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ

Αναβολή πήρε η δίκη των κατηγορουμένων για την επίθεση στο εργοτάξιο της ελληνικός χρυσός για την 1η Οκτώβρη 2018, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας ενός από τους κατηγορούμενους. Στη δίκη παραπέμπονται 21 κάτοικοι με κατηγορίες για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή εκρηκτικών κ.α. με σαθρό κατηγορητήριο βασιζόμενο στο κλασικό πια όπλο καταστολής, το περιβόητο DNA. Επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζει το ξεχείλωμα του νόμου περί «εγκληματικής» οργάνωσης, ο οποίος εντάσσεται σε ευρεία κλίμακα πια, με ελλειπή στοιχεία με ξεκάθαρο προσανατολισμό εκφοβισμού μίας ολόκληρης πληθυσμιακής ομάδας, η οποία αφενός αγωνίζεται ξεπερνώντας τα όρια της αστικής νομιμότητας και αφετέρου σε κατοίκους που μάχονται ενάντια στη λεηλασία του τόπου τους, του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ «ΦΙΛΩΤΑ»

Στις 23 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε στις δικαστικές αίθουσες των φυλακών Κορυδαλλού η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό για τις απαλλοτριώσεις στον Φιλώτα, στην οποία δικάζονταν οι σύντροφοι: Γ. Μιχαηλίδης, Α. Ντάλιος, Δ. Πολίτης, Γ. Σαραφούδης και Φ. Χαρίσης. Οι ποινές τους διαμορφώθηκαν ως εξής: Γ. Σαραφούδης 6 χρόνια από 8 χρόνια που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα, Α. Ντάλιος και Φ. Χαρίσης 3,5 χρόνια, χωρίς να σημειωθεί κάποια μεταβολή από την αρχική ποινή και οι Γ. Μιχαηλίδης- Δ. Πολίτης αθωώθηκαν ενώ αρχικά είχαν καταδικαστεί σε 11 χρόνια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *