Παρέμβαση στο σπίτι της εφέτου Ι. Κλάπα – Χριστοδουλέα

  

Σήμερα, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση έξω από το σπίτι της εφέτου Ι. Κλάπα – Χριστοδουλέα. Η συγκεκριμένη επιλέχθηκε γιατί αποτελεί εξέχον μέλος μιας δράκας «πρόθυμων» δικαστικών που συνεργάζονται με την «αντιτρομοκρατική» προκειμένου με οποιοδήποτε μέσο να χτυπήσουν τον εσωτερικό εχθρό. Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από την ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους Εντός – Εκτός, καθώς και από συντρόφους/ισσες από τον αναρχικό χώρο. Κατά την διάρκεια της παρέμβασης ανοίχτηκε πανό, φωνάχτηκαν συνθήματα και πετάχτηκαν τρικάκια.

Όσο και να κρύβεστε, όσο και να σας προστατεύουν, θα μας βρίσκεται πάντα μπροστά σας.

Η «ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ

Από το 2009 υπήρξε ένα μπαράζ συλλήψεων που αφορούσαν ένοπλες οργανώσεις αλλά και άλλες μορφές του αναρχικού αγώνα. Αρκετοί σύντροφοι που συνελήφθησαν αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη για την συμμετοχή τους στις οργανώσεις που συμμετείχαν, ενώ άλλοι σύντροφοι/ισσες, που κατηγορήθηκαν ως μέλη αυτών των οργανώσεων, υπερασπίζονται την αναρχική τους δράση και ταυτότητα. Επακόλουθο αυτής της εξέλιξης είναι η αναβάθμιση της πολιτικής αντιπαράθεσης με το κράτος στις δίκες που ακολουθούν, ενώ ο δικαστικός κατασταλτικός μηχανισμός του κράτους περνάει σε μια αναβαθμισμένη επίθεση με κύριο όχημα την «αντιτρομοκρατική» νομοθεσία.

Στην αιχμή αυτής της επίθεσης βρίσκονται μια σειρά πρόθυμων εντεταλμένων δικαστικών, οι οποίοι διατίθενται να υπερβούν οποιαδήποτε εναπομείναντα προσχήματα του «νομικού πολιτισμού». Οι δικονομικές αρχές που οι ίδιοι έχουν θεσπίσει για να προασπίσουν, δήθεν, «το κύρος» και «την αμεροληψία» του συστήματος αίρονται με βάση τις πολιτικές προτεραιότητες του κράτους.

Οι δικαστές που επιλέγονται γι’ αυτές τις υποθέσεις προέρχονται από «ειδική λίστα» και ένα από τα κριτήρια επιλογής τους είναι το κατά πόσο είναι «συνεργάσιμοι» με τις εκάστοτε κυβερνήσεις και την “αντιτρομοκρατική” και κατά πόσο είναι αδίστακτοι ως προς την υλοποίηση των εντολών που έρχονται από τα πραγματικά αφεντικά τους.

Έτσι αρκετές φορές έχουμε δει να επιχειρούν να δικάσουν χωρίς την παρουσία των κατηγορουμένων και συνηγόρων (δίκες Ε.Α. και ΣΠΦ, στην απεργία του Δ.Σ.Α.), ενώ παράλληλα παίρνουν μια σειρά μέτρα περιορισμού της «δημόσιας δίκης», είτε αποβάλλοντας το ακροατήριο, είτε λειτουργώντας ενισχυτικά σε μια σειρά ειδικών μέτρων, όπως η παρακράτηση ταυτοτήτων, η απαγόρευση μαγνητοφωνήσεων, η διεξαγωγή δικών εντός του Κορυδαλλού.

Ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα από δίκες που έχουν γίνει τελευταία αποτελούν η 2η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα με πρόεδρο την «αξιότιμη» κα Κλάπα που την ολοκλήρωσε χωρίς την παρουσία συνηγόρων υπεράσπισης, επιβάλλοντας ισόβια στον Νίκο Μαζιώτη για την έκρηξη στο «κοινωφελές» ίδρυμα – Τράπεζα της Ελλάδας, μια καταδίκη με πολλούς αποδέκτες. Απ’ την μια, καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη η επιμονή και η συνέπεια του συντρόφου στην συνέχιση του ένοπλου αγώνα και από την άλλη η καταδίκη προσπαθεί να λειτουργήσει παραδειγματικά τόσο για τους ενεργούς αντάρτες πόλης, όσο και για συντρόφους που σκέφτονται την συμμετοχή τους στις ένοπλες οργανώσεις.

Την κα Κλάπα την «ξανασυναντήσαμε» πρόσφατα, όταν προέδρευε στο συμβούλιο που επέβαλε τους περιοριστικούς όρους στον αναρχικό σύντροφο Γρ. Τσιρώνη, που, επί της ουσίας, τον φυλάκισε εκ νέου, αυτή την φορά στο σπίτι του.

«Εξαιρετική» δικαστικός είναι και η Α. Υφαντή, που μεγαλούργησε ως πρόεδρος στη δίκη για την απόπειρα απόδρασης της ΣΠΦ, η οποία, ακολουθώντας το παράδειγμα της Κλάπα, επιχείρησε να διώξει όλους τους συνήγορους υπεράσπισης και να διορίσει η ίδια άλλους της αρεσκείας της.

Θα ήταν παράλειψη από μεριά μας να μην αναφερθούμε στον Κων/νο Γκανιάτσο, που προέδρευε στην δίκη σε 1ο βαθμό ενάντια στους συντρόφους Γ. Μιχαηλίδη, Α. Ντάλιο, Δ. Πολίτη, Ν. Ρωμανό, και Γ. Τσάκαλο. Αφού αδυνατούσε να τους καταδικάσει για ένταξη και συμμετοχή σε «τρομοκρατική» οργάνωση τους καταδίκασε ως «ατομικούς» τρομοκράτες!!! Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη το εφετείο αυτής της δίκης όπου η εισαγγελέας της έδρας, Σοφία Αποστολάκη, υιοθετεί πλήρως το αρχικό σκεπτικό με την πρόταση της. Μια πρόταση, που, αν γίνει δεκτή, αφήνει άσχημη παρακαταθήκη για το μέλλον, αφού πλέον δεν χρειάζεται οργάνωση για να είναι κάποιος «τρομοκράτης» και να καταδικαστεί γι’ αυτό.

Η σημερινή εισαγγελέας του Άρειου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, για πολλά χρόνια ήταν αυτή που χειριζόταν υποθέσεις που σχετίζονταν με την ΣΠΦ. Η συγκεκριμένη άφησε εποχή ξεδιπλώνοντας το «ταλέντο» της στις μηχανορραφίες και στους νομικούς ακροβατισμούς προκειμένου να φέρει εις πέρας την αποστολή που της είχαν αναθέσει: Να στείλει και να κρατήσει στην φυλακή όποιον είχε σχέση με την ΣΠΦ, είτε ήταν μέλος, είτε είχε προσωπική φιλική ή συντροφική σχέση με κάποιο από τα μέλη.

Άξιος συνεχιστής αυτής της «παράδοσης» αποτελεί ο εισαγγελέας για θέματα τρομοκρατίας Δ. Ασπρογέρακας. Με εισαγγελική εισήγησή του προς το συμβούλιο εφετών εκδόθηκε βούλευμα που παραπέμπει σε νέα δίκη στις 25 Μαΐου τους αναρχικούς: Κώστα Σακκά, Μάριο Σεϊσίδη, Γρηγόρη Τσιρώνη, Νίκο Μαζιώτη και Παναγιώτη Ασπιώτη, καθώς και τους κατηγορούμενους για ληστείες τραπεζών: Μαρία Θεοφίλου, Σπύρο Χριστοδούλου, Γιώργο Πετρακάκο και δύο ακόμα άτομα του φιλικού του περιβάλλοντος. Το κατασκεύασμα αυτό, προσπαθεί να τεκμηριώσει τον συσχετισμό υποθέσεων ληστειών τραπεζών και προσώπων που κατηγορούνται σε αυτές με την δράση του Επαναστατικού Αγώνα. Αυτές οι νέες αλχημείες, στόχο έχουν να μεθοδεύσουν ένα στρεβλό θεώρημα, ότι αναρχικοί – «ποινικοί» αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, είναι μια προσπάθεια απονοηματοδότησης του πολιτικού χαρακτήρα των ένοπλων επαναστατικών οργανώσεων, της πρακτικής της απαλλοτρίωσης τραπεζών, καθώς επίσης και μια προσπάθεια παράτασης της δικαστικής ομηρίας και της φυσικής αιχμαλωσίας των πολιτικών κρατουμένων και όχι μόνο κάτω από τον «αντιτρομοκρατικό» νόμο 187Α.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε έστω και επιγραμματικά τις «πολύτιμες υπηρεσίες» που έχουν προσφέρει στην «αντιτρομοκρατική», ο εισαγγελέας Δράκος (υπόθεση Τ. Θεοφίλου), η εφέτης Ζωή Δημοπούλου-Αποστολίδου (υποθέσεις Μ. Σεισίδη & Ηριάννας Β.Λ.), η εισαγγελέας ανηλίκων Μ.Ε. Νικολού (απαγωγή και ομηρία του παιδιού της Π. Ρούπα και του Ν. Μαζιώτη).

Σε αυτή την δράκα δικαστικών, εισαγγελέων, ανακριτών που έχουν αναλάβει «εργολαβία» την πάταξη της «τρομοκρατίας» περίλαμπρη θέση κατέχει ο εφέτης ειδικός ανακριτής Ε. Νικόπουλος, ο οποίος διαθέτει ένα «πλούσιο βιογραφικό» που μέσα σε αυτό ξεχωριστή θέση έχουν οι συλλήψεις και διώξεις των συγγενών μελών της ΣΠΦ επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να θέσει σε ομηρία τα μέλη της οργάνωσης και να σπείρει τον φόβο σε όσους θέλουν να σταθούν αλληλέγγυοι με έμπρακτο τρόπο.

Οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι που είναι κρατούμενοι αιχμάλωτοι του κράτους είναι μέρος του δικού μας αγώνα και είναι κομμάτι από εμάς.

Η αλληλεγγύη στους φυλακισμένους και στους διωκόμενους συντρόφους/ισσες είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αγώνα για την επανάσταση, για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας, για την αναρχία.

ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ-ΙΣΣΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΕΝΤΟΣ – ΕΚΤΟΣ” Ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

και σύντροφοι/ισσες από τον αναρχικό χώρο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *